donderdag 20 maart 2014

Standpunt Zilveren Kruis, betrouwbaar ziektekostenverzekeraar


http://www.zilverenkruis.nl/bedrijven/productenendiensten/gezondheidsmanagement/present/Pages/wijzigingen2014-psychologischezorg.aspx

Pychologische zorg


Vanaf 1 januari 2014 zijn de regels voor vergoeding van psychologische zorg uit de zorgverzekering aangescherpt. Deze regels hebben mogelijk effect op de restfactuur voor de werkgever wanneer via Present een psychologische interventie is aangevraagd. Ruwweg zijn er twee belangrijke criteria met betrekking tot de vergoeding vanuit de zorgverzekering:
  • Er is alleen een vergoeding mogelijk wanneer er sprake is van een psychische stoornis (conform de DSM4 lijst).
  • Er is geen vergoeding mogelijk indien psychische klacht veroorzaakt is door werk en/of relatieproblemen.

Wat verandert er voor Presentklanten?

De psychologische interventies voor 2014 zijn aangepast aan de nieuwe regelgeving. De belangrijkste wijzigingen ten opzichte van 2013 zijn:
  1. Een hogere vergoeding (50% tot maximaal €500 per interventie).
  2. De oorzaak van de psychische klacht is niet meer van belang. Ook vergoeding bij werkgerelateerde oorzaak of relatieproblemen.
  3. Er is geen onderscheid meer tussen 1e & 2e lijns psychologische zorg.
  4. Er zijn twee nieuwe psychologie providers (met landelijke dekking) toegevoegd aan Present (in totaal nu acht providers).
  5. Er zijn contractafspraken gemaakt met providers met betrekking tot werkhervatting, snelheid, doelmatigheid en klanttevredenheid.

1 opmerking:

  1. Mijn hart was gebroken, ik geloof nooit dat ik mijn ex weer terug zal krijgen totdat Dr. Trust mijn ex binnen 24 uur terugbracht met een krachtige liefdesbetovering. Hij is betrouwbaar voor positief resultaat, neem contact op met de spell-caster voor liefdespreuk via e-mail: >>>> placeofsolution@yahoo.com <<<< of WhatsApp op + 1443281 3404

    BeantwoordenVerwijderen