woensdag 26 februari 2014

Wet BeZaVa - omgekeerde richting van HSK

De wet BeZaVa groeit de laatste weken enorm in belangstelling.

Waar de afko (afkorting) voor staat doet er bijna niet toe, maar het gaat erom dat werkgevers niet werknemers, OOK NIET BIJ CONTRACTEINDE, kunnen afwentelen op de maatschappij of overheid.

UWV geeft hier een analyse: http://www.uwv.nl/overuwv/Images/UWV_Modernisering_Ziektewet.pdf

Dus: de werkgever betaalt!!! Ook als iemand al lang uit dienst is: als de persoon na 1 januari 2014 ziek is. of nog steeds ziek is, kan nu (na 1 januari 2014) een (extern) hersteltraject of reintegratietraject worden afgedwongen.

Er wordt een 'hausse' vewacht, want mensen die ziek waren en van wie het contract ergens in 2012 of 2013 afliep (of van wie de uitkering afliep, en het UWV de rol heeft van 'zorgplicht werkgever!) kunnen het beste zo snel mogelijk NU een extern traject claimen, op kosten van de ex-werkgever.

HSK bewandelt dus de totaal omgekeerde, ondemocratische weg: het vertegenwoordigt het belang van het bedrijf, en schuift (in hun gevak: psychische) hersteltrajecten zoveel mogelijk af over de hoofden van prive verzekerde werknemers.

Terwijl democratie, kiezer en kabinet hebben bepaald: vanaf 1 januari 2014 moet de WERKGEVER beter opletten en altijd voor herstel betalen!

Waar is het goede fatsoen van veel bedrijfsartsen en HSK gebleven?

Over de BeZaVa vindt u - onder die term - veel beschrijvingen op het web.

1 opmerking:

  1. Beste mw.Versteegh,

    Helaas blijft u pertinente onwaarheden schrijven over HSK en de procesgang rond een werkgerichte psychische interventie op verzoek van een wettige verwijzer. Daarnaast is uw bewoording op zijn zachts gezegd teleurstellend. Wij zien dit als laster, zeker wanneer u niet ingaat op ons verzoek u nogmaals uit te leggen hoe wij mensen met psychische stoornissen/klachten behandelen (wij zijn geen reintegratiebureau).

    Wederom verzoeken wij u vriendelijk met ons in gesprek te gaan (hoor en wederhoor), zodat wij u uitleg kunnen geven over de gang van zaken en verantwoordelijkheidsverdelingen. Dit biedt u de gelegenheid uw casuïstiek voor te leggen.

    Gaat u niet in op ons aanbod en ons verzoek tot rectificatie/verwijdering van uw blog betreffende HSK, dan beraden we ons op vervolgstappen in juridische zin en stellen wij u aansprakelijk voor eventuele economische vervolgschade.

    BeantwoordenVerwijderen